Teemalaulut: Heitä Legenda

Syötin yhdyssanan ‘Festarilegendat’ maailman suurimpaan internethakukoneeseen ja törmäsin Pirita Tiusasen City-lehteen 12/2007 toimittamaan artikkeliin Festarilegendoista. Juttu sisältää siis hersyviä pikkuanekdootteja menneiltä vuosilta eri festareilta. Tämän viikon teemalaulut onkin valittu ikään kuin Tiusasen artikkelin soundtrackiksi.

Aloitetaan mehustelu Provinssirockissa esiintyneellä skottilaisella altsurokkibändillä, jolla oli mennyt Pohjanmaalla puurot ja vellit sekaisin.

“80-luvun puolivälissä festivaalilla esiintynyt Jesus And Mary Chain oli lavalla niin humalassa, ettei bändin kitaristi pysynyt istumassa tuolilla. Bändi syytti myöhemmin takahuoneen vedeltä maistuvaa koskenkorvaa.”
-Tiusanen, City-lehti 12/2007

Ruisrockiin tänäkin vuonna saapuva ruotsalaispoppoo pysähtyi ihmiskunnan toistaiseksi suurimman luomuksen, ruotsinlaivan edessä.

“Legenda: Useat bändit ovat keskeyttäneet keikkansa hetkeksi, kun kerrostalon kokoinen ruotsinlaiva lipuu hiljaa ohi. Viimeksi tästä vaikuttui The Cardigans vuonna 2006.”
-Tiusanen, City-lehti 12/2007

Heikki Salo (joka muuten oli vaikuttamassa myös Jyrockissa sen alkuaikoina) luotsasi 90-luvulla Suomen Flaming Lipsiä. Tammerfesteillä oltiin ihmeissään.

“Miljoonasade nousi 1996 festivaalin lopuksi kuumailmapallolla Tampereen koskipuiston syvänteestä ilmaan ja aloitti soittamaan korissa -Lennä Juri Gagarin. Kuumailmapallosetti kuului kauemmin kuin pallo oli näkyvissä.”
-Tiusanen, City-lehti 12/2007

Pori Jazzeilla heiluneen soulin kummisedän tukalle eivät kelvanneet samat mömmöt, kuin Olli Lindholmille.

“Vuonna 1988 James Brownille piti hakea yksityiskoneella hiuslakkaa Helsingistä, kun Porin kampaamoista ei sitä löytynyt.”
-Tiusanen, City-lehti 12/2007

Ankkarockissa maailman paras saksalainen orkesteri pisti tuulemaan.

“Scorpionsin laulaja, Klaus Meine, heilutteli mikki-ständiä alussa niin rankasti, että mikrofoni lensi kaaressa lavalta. Herra ei itse kuitenkaan huomannut tätä, vaan lauloi ensimmäisen kertosäkeen ständiin.”
-Tiusanen, City-lehti 12/2007

http://www.youtube.com/watch?v=Uc9SlKVLpfI

Viikon päästä Esa Urjalasta esittelee teille palautumisbiisien aatelin.

-Ertte Ruhti

TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."