Teemalaulut #7: Rakastu

Esimerkkitilanne:
Kahden ihmislapsen katseet osuvat toisiinsa juuri ennen keikan alkua. Keikalla vaihdetaan lisää katseita, piteneviä. Viipyilevät silmäykset vaihtuvat hymyiksi. Astutaan lähemmäksi. Sama aurinko molempien kasvoilla kääntyy keskusteluksi. Sanat sulavat hieksi kämmenten pintaan, ollaan jo pitkällä. Tartutaan kädestä ja kuljetaan johonkin, jossa saadaan olla hetki rauhassa. Tähän asti on mennyt hienosti.

Ikävä kyllä vaikein osuus on vasta edessä.

Kaikkiin kunnon rakkaustarinoihin kuuluu serenaadi, tiesiväthän sen jo muinaiset Romeo ja Juliakin. Tyly fakta on se, että toimivan serenaadin, lemmenlurituksen, esittäminen on vaativa laji. On löydettävä oikean sävelen lisäksi oikeat sanat ja se on monelle kova paikka se. Jokainen puhuu rakkauden kieltä, omin sanoin, joten sanoituspuolessa emme voi auttaa. Festarirakkauden edistämiseksi olemme kuitenkin koonneet listan instrumentaalikappaleista, jotka ovat kuin suunniteltuja suomalaisten festariserenaadien taustamusiikiksi.

The Beatlesin Magical Mystery Tour-levyltä löytyvä kappale Flying antaa serenadille kuin serenadille miellyttävän taustagrooven ja virittää tunnelman juuri oikealle taajuudelle. Suositellaan: Viba-diggareille.

70-luvulla vaikuttaneen progebändi Focuksen kappale Hocus Pocus sisältää laulantaa, mutta laulu toimii ikään kuin sooloinstrumenttina, joten rakkaudentunnustuksillesi riittää kyllä tilaa. Voit myös koittaa tulkita sydänkäpysellesi laulaja Thijs Van Leerin joikausta suomenkielisillä sanoituksilla. Suositellaan: Hölöttäjille

Kingston Wallin folkvetoinen, kertakaikkisen mahtava Istwan on tyylitajuinen valinta. Suositellaan: Runonlaulajille

Jessen vauhdikas Taidot toimii, kuin sävelmeikkinä, jonka jytä harhauttaa vastapuolta peittämällä musiikilliset vajeesi. Suositellaan: Epämusikaalisille moottoriturville

Jos aikaa ja imeliä sanoja riittää, on tämä versio Careless Whisperistä paras valinta. Suositellaan: All-nightereille

Jos koet itsesi rakkauslyriikan aloittelijaksi, etkä ole aiemmin sisäistä runoilijaasi vapauttanut, suosittelen hakemaan innoitusta Poko Recordsin julkaisemalta Suomirokkia 3-kokoelmalta. Ja loppupeleissähän tärkeintä on aina fiilis.

-Ertte Ruhti

TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."