Teemalaulut #4: Leiriydy

Osalle festari-ihmisistä ainoat kosketukset musiikkiin festivaalin aikana tapahtuvat leirintäalueella. Ja mikäs siinä! Nuotion ääressä kesäbiisit voi tietysti kuunnella mankastakin, mutta parastahan on jos musiikki nuotioringissä on ns. livevetoista. Matkustaminen onkin taas levymusiikille otollisempaa aikaa. Ja kyllähän nyt jokaisesta festariporukasta löytyy ainakin yksi vähintään keskinkertainen kitaristi, joka haluaa kokea oman tähtihetkensä kanssaihmisiä laulattaen.

Tällä viikolla etsimme Facebookissakin parhaita leirinuotiobiisejä. Käy jakamassa oma mielipiteesi ja tee meistä viisaampia. Tässä meidän valintamme leirinuotiolle:

1. Edward Sharpe & and Magnetic Zerosin rempseä rallattelu Home. Tässähän on myös plussaa jos joku osaa viheltää!
httpvh://youtu.be/rjFaenf1T-Y

2. Lännen Jukan oivallinen juomalaulu suomalaisille, suomenruotsalaisille ja tota noin, ihan kaikille. Helpot sanat, aika yksinkertainen rämpytellä meneen ja plussaa on jos joku hakkaa tahtia kaljalavaan!
httpvh://www.youtube.com/watch?v=TT2sGdyBGtU

3. Nyt kun Bon Iver voitti Grammynkin niin on varmasti todella mahloja liikuttavaa, jos joku osaa vetää tämän nuotion valossa puoli neljän aikaan aamuyöstä. Taitavat kaverukset voivat pyrkiä maksimoimaan kappaleesta mahdollisesti saamansa hyödyn siten, että toinen soittaa skepaa ja toinen laulaa. Molempia varmasti sympatiseerataan lähes yhtä paljon. Plussaa tietenkin on jos on oikeesti vähän kaihoisissa fiiliksissä kun tota vetää.
httpvh://www.youtube.com/watch?v=UrMmr1oMPGA
(Täällä voit tutustua Iveriin tarkemmin.)

4. Beirutin Nantes on hyvä laulu. Jos osaa sanat niin sitä voi olla kiva laulaa ihan porukallakin. Sopii sellaiseen iloiseen keski-iltaan, jolloin mahdollinen humala on juuri saavuttanut huippunsa.
httpvh://www.youtube.com/watch?v=jc3ZAs17uAg

5. Edellä mainitut folkahtavat nuotiolaulut ovat varteenotettavaa kuultavaa mihin tahansa festivaaleille. Jos nyt kuitenkin ihan rehellisiä ollaan niin ei Beirutia tai Edward Sharpea kovinkaan monen notskin ympärillä varmaan tulevana kesänä tulla kuulemaan. Totuus on todennäköisesti lähempänä alla olevaa klassikkoa – ja hyvä niin! Popedan kohdalla on aivan sama mitä kello on ja onko humala nousussa vai laskussa!
httpvh://www.youtube.com/watch?v=arwFT_dlJ14

TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."