Teemalaulut #3: Matkusta

Sierran perä on painunut hieman virvokkeiden, makuupussien, telttojen ja muiden selviytymistä helpottavien objektien painosta. Kuski ja kaksi muuta ovat viettäneet edellisen päivän hiomassa sopivia biisikokoelmia ja soittolistoja matkan ajaksi. Valintoja on pohdittava onelta eri kantilta. Miltä maailma näyttää kyseisen kipaleen soidessa taustalla? Tekeekö laulua mieli laulaa kuorossa? Voiko lauluun yhtyä, vaikkei osaisi sanoja? Viekö kappale autokyydillisen ihmisiä hetkeksi amerikkalaiseen road movieen?

Lista on aloitettava sen suuremmitta selityksittä, tarkoitukseen luodulla, PMMP-orkesterin Matkalaululla. Pikatiellä matkalla juhliin, ikuinen ystävyys, ohikiitävät pellot ja samannäköiset pikkukaupungit, joiden liikenneympyröissä ollaan hetki hiljaa. Tämä voi olla koko elämämme ihanin päivä.

Aurinko laulaa kanssamme kuorossa. kun Juice Leskisen blues soi. Taivaalla ei pilven pilven pilvee.
http://www.youtube.com/watch?v=V3b7hHo4X84

Lähdössä huoltoaseman pihasta jossainpäin Pohjanmaata. Kahdeksan euron lentäjälasit päähän. Intron aikana risteykseen, ikkunat auki ja rööki palamaan. Kaksi virveliniskua 15 sekunnin hujakoilla toimivat lähtölaukauksina. Hana tiskiin ja kiihdytys takaisin pikatien vauhtiin samalla kun brittien Riki Sorsa, Rod Stewart alkaa kähistä “Wake up Maggie I think i got something to say to you.”

Liitytään moottoritielle, ohitetaan rekka. Jerry Scheff, hitto Elviksen basisti, alkaa pyörittää bassokuvioo. Densmoren rumpu käynnistyy moottorin lailla. Ohitetaan paku, josta toinen festariporukka tervehtii meitä ja magee gimma vinkkaa silmää. Mr. Mojo Risin’.

Viimeisen kappaleen tehtävä on muistuttaa kesän viimeisiltä festareilta palatessa, että kesä ei kuole koskaan. Satavuotiaat kumarat ladot vahtivat peltoja. Yksi niistä on kiinnittänyt huomiosi aiempinakin kesinä. Jukka Karjalainenkin tiesi sen: On kaikki niinkuin ennenkin.
http://www.youtube.com/watch?v=6JuZ-VdLlqI

Viikon päästä samalla ohjelmapaikalla istutaan leirinuotioilla.

-Ertte Ruhti

TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."