Valonkantaja

Julkaistu

Tehosekoittimen viimeisiä keikkoja 2004. Olin aiemmin illalla törmännyt ihanaan hymypoikaan jonka kanssa vaelsin kuumassa kesäpäivässä pitkin festarialuetta. En ollut Tehosekoitinta kuunnellut ikinä ja mielenkiinnosta lähdettiin keikkaa katsomaan. Mieleeni jäi Valonkantaja, joka kuului keikan viimeisimpien kappaleiden joukkoon. Huojuimme käsi kädessä katsoen tätä keikkaa ja hetki oli aivan ihana. Ihastuin poikaan jolla oli jäätiköt sulattava hymy ja tumma tukka.

Kesällä 2009 Tehosekoitin teki paluukeikan Ruisrockissa. Painauduimme kavereideni kanssa lähes eturiviin kun keikka alkoi. Mieleeni muistui hymypojan kanssa viettämäni festarikeikka vuodelta 2004. Ja sieltä se tuli, Valonkantaja, kevyen kesäisen sateen säestämänä. “Hei Valonkantaja, viaton et ole sinäkään. Hei vapauden antaja, ei oo mitään menetettävää..” Hymypoika oli kuollut auto-onnettomuudessa pari vuotta aiemmin.

- muska
TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."