Socks only, please!

Julkaistu

Ihana kesä -88 alkamassa, rockia ja rakkautta ilmassa. Seurustelin hollantilaisen poikaystäväni kanssa ja odotin yhteistä kesäämme. Kundikaverini mielipide Suomesta tosin oli että olemme osa itäblokkia, ja tuhoon tuomittuja. Siispä päätin viedä hänet Provinssirockiin – pakkohan minun oli todistaa että täälläkin osataan bailata ja nauttia “länsimaisesta” musiikista kuten muuallakin Euroopassa!

Bändikattaus olikin varsin vaikuttava joten lähdimme matkaan rinkka selässä, liftaten kohti Törnävänsaarta. Perille tultuamme laitoimme teltan pystyyn ja siirryimme festarialueelle. Lauantain päivä oli pilvipoutainen, tunnelma oli odottava. Jutustelimme niitä näitä ja virittäydyimme tuleviin keikkoihin, erityisesti halusimme nähdä Ramonesin ja uuden bändin Red Hot Chili Peppersin, jota olin kuullut vain muutaman biisin verran.

Jonkin aikaa kierreltyämme kundikaverini kuiskaa minulle että meitä seurataan. Käännyin ja huomasin jonkun pörröpäisen tyypin virnistelevän meille. Kundikaverini kuiskaa edelleen: “Don’t you know who that is?” Enpä tiennyt että siinä seisoi Hillel Slovak RHCP:stä! Hänkin oli tutustumassa alueeseen ja kuullessaan englantia, lähti peräämme – näin oletan. Niin tai näin, Hillel liittyi seuraamme. Päädyimme teltallemme siemailemaan Porvoon lankkua kunnes hänen oli aika siirtyä keikkalavalle. Yhden pyynnön esitimme: “Play socks only, please!” Sen verran bändistä tiesimme että encoret vedettiin jo silloin tennissukat munien päällä.

Red Hot Chili Peppersin ensimmäinen keikkani oli jotain aivan käsittämätöntä! Tuntui kuin olisin ollut osa mieletöntä punk-funk -konetta joka vyöryy eteenpäin jyräten alleen kaiken! En muista vesisadetta, en biisejä, muistan vain sen uskomattoman upean tunteen joka syntyi noiden neljän kundin energioista. Se keikka sytytti minussa rakkauden joka on kestänyt koko ikäni. Rakkauteni syttymistä toki saattoi hieman edesauttaa myös bändin encore: socks only!

- Siru
TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."