Seireeni ja supermies

Julkaistu

Toinen seikkailuyö Joensuun raviradalla oli tullut päätökseen.

Kakkospäivä on tunnetusti rankin, sillä taikajuomia pitää nauttia huomattavalla runsaudella verrattuna ensimmäiseen yöhön, jossa päätä sekoittaa myös riemukas ja neitseellinen festarihuuma. Univelkaisena olin nauttinut kuluneena perjantai-yönä paitsi lukemattoman määrän alkoholiannoksia myös merkittävästi kahvikupillisia pysyäkseni tikissä.

Seikkailuyö oli päättynyt omaan telttaan, josta havahduin aamuyön tunteina äkilliseen -vaan ei kovin yllättävään- mahassavellovaan pahoinvointiin. Pahoinvointi oli niin päällekäyvää, että syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma.

En ehtinyt puhua norjaa kovinkaan kauaa, kun havahduin siihen tosiasiaan, että vieressäni tekee kunniaa mieshenkilö Supermiehen vaatteissa. Siinä pyyhkiessäni oksennusta suupielistäni ja yrittäessä varjella pitkiä vaaleita kutrejani Herra Supermies tiedusteli, voisiko neitiä jotenkin auttaa. Totesin, että pelastustoimet taitavat tässä olla turhan myöhäisiä, mutta tarkastellessani ulkoista habitustani tuumin, että saatan olla pienen puhdistautumisen tarpeessa.

“Minä voin kantaa sinut!” sanoi Herra Supermies ja estelyistä huolimatta kampesi minut maasta ja kantoi yli suuren ojan leirintäalueen nestepisteelle. Kuin ihmeen kaupalla pääsimme kaatumatta vesihanan äärelle, jossa häkeltyneenä kiitellen tästä sankariteosta pesin käteni ja kasvoni. Aivan varma en ole, että miten ja miksi löysin itseni jälleen pian uudelleen supersankarin käsivarsilta. Tällä kertaa hän raijasi minua kohti omaa leiriään.

Leirissä oli juhlat parhaassa vauhdissa, kun Supermies laski minut alas keskelle juhlakansaa. Väki ympärillä katsoi meitä hämmästyneenä. Suttuisen olemukseni verhona oli vain hiuspehkoni sekä alushousut ja niukka toppi. “Mikäs Ilosaaren seireeni sinä oot?” huusi joku, jolloin minulla meni pupu pöksyyn, sopersin jotain hassua, käännyin kannoillani ja otin tiukan spurtin kohti omaa leiriä ja omaa telttaa!

- Seireeni
TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."