Rummuttaja

Julkaistu

Heinäkuussa 2006 olimme kaveriporukalla Ilosaaressa. Yövyimme Raviradalla. Festareiden ohjelma oli loppunut, sunnuntai oli jo vaihtunut maanantain puolelle ja leirintäalueella tunnelma oli semisti mayhem-henkinen. Nuotiot paloivat ja kauempana ryhmä rummutteli katkenneilla telttakepeillä suurta roskista.

Otin ala-asteella rumputunteja ja halusin tietysti päästä mukaan naputtelemaan tiukkaa biittiä. Nappasin maasta kaksi metallista patukkaa, jotka joskus olivat olleet osa telttaa, ja suuntasin kulkuni kohti rummuttelevaa joukkiota. Meneillään oli loistava rummuttelusessio ja rytmi tempaisi minut mukaansa.

Yhtäkkiä kaikki hiljenivät ja siirtyivät hieman kauemmas. Ajattelin, että vihdoinkin on koittanut aika rumpusoololleni. Naputtelin roskiksen metallista pintaa ihan fiiliksissä, kun yhtäkkiä tunsin viiltävää kipua vasemman käden peukaloni lähellä.

Joku Matrix-nahkatakkinen, hieman Iso-Rölliä muistuttava rummuttelun vastainen herrasmies oli päättänyt lopettaa ilonpitomme. Hän oli tullut suuren suuren rautakeppinsä kanssa huitomaan roskista. Sen takia muut olivat lopettaneet ja väistyneet, sen takia minun peukalooni oli osunut.

Itkuhan siinä pääsi ja piti näilläkin festareilla lähteä ensiaputelttaan. Saattamassa olivat ystäväni Jenni ja Heini. Punaisen Ristin vapaaehtoiset kyselivät tietojani ja kerrottuani syntymäpäiväni, he kysyivät vielä että mikä vuosi (tarkoittaen nimenomaan syntymävuottani). Jenni ja Heini olivat jo valmiiksi hieman tuohtuneita lekurikeikasta ja he vastasivat molemmat napakasti yhteen ääneen: “NO 2006 TIETENKIN!” Punaisen Ristin edustaja sanoi “hmph”, laittoi käteeni kylmää ja määräsi minut telttaan nukkumaan.

Aika antikliimaksi.

Tarinan opetus: Kun vedät rumpusooloa, muista varoa Iso-Röllin näköisiä miehiä.

ps. Osumasta ei jäänyt pysyvää damagea. Vasemman käden tarttumaotteeni on edelleen yhtä pätevä kuin vuonna 1985, kun sen ensimmäistä kertaa opin.

- Miina Makkonen
TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."