Lentävä ananas

Julkaistu

Kaikki tapahtui kesäkuussa 2004 Provinssirockissa, Seinäjoella, kauniissa Törnävän jokirannan maisemissa.

Ville Valo yhtyeineen esiintyi päälavalla ja gootit sekä muu humalainen festarikansa heilui musiikin tahdissa. Olin pettynyt HIMin settilistaan (koska se ei mielestäni sisältänyt tarpeeksi paljon kappaleita albumilta Razorblade Romance) ja käännyin keskisormeani hieman lavalle vilauttaen selin bändiin päin, kertoakseni ystävälleni Jennille elämästä.

Paasasin Jennille hyvän tovin. Jossain vaiheessa kuitenkin päätin, että on aika vaihteeksi vilkaista lavalle päin. Ja silloin se kaikki tapahtui.

Käännyin vasen kylki edellä kohti lavaa, kuin hidastetussa filmissä. Yleisöstä, lavan oikealta puolelta lensi diagonaalissa, mikään muukaan objekti kuin kokonainen ananas. Sellainen missä on lehdet ja kuoret ja kaikki. Täältä tuli silmäni, täältä tuli ananas. Kuin magneettisen voiman saattelemana ne kohtasivat.

Plöts.

Ananas oli paiskautunut kaaressa suoraan silmääni. Rupesin pillittämään, koska samalla sekunnilla päässäni vilahti filminauhan lailla tilanne, miten maanantaina selitän työpaikallani Särkänniemen Ipanaarion jäätelökiossa luukulla pelästyneille lapsille, että (käheäksi huudetulla äänellä) “Ei hätää, täti vaan oli viikonloppuna festareilla.”

HIM pauhasi taustalla. Itkin valtoimenaan. Tuntemattomat gootit lohduttivat minua. Hain ensiaputeltasta särkylääkettä, haudoin silmääni kylmää kaljaa sisältävällä festarimukilla ja join lääkkeeksi lisää punaviiniä.

Ja lopulta aamulla – ananasdamagesta ei ollut jälkeäkään.

Ei mustaa silmää eikä edes levinnyttä ripsaria. Ei järkytyksestä ulvovia pikkulapsia kioskin luukulla. Ei mitään. Paitsi helvetin hyvä tarina.

Sen pituinen se.

- Miina Makkonen
TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."