Leirivahti tiukkana

Julkaistu

Elettiin vuotta 2006 ja suomalaiset olivat siirtymässä juhannuksen viettoon. Kolmen päivän mahtava hellejakso oli rantautunut Raumanmeren Juhannukseen, jonne meidän kaveriporukan tie vei.

Kaveriporukkamme oli varannut päiväkodin pihalta hulppeat hiekka-alueet, jonne saattoi pystyttää vaikkapa viisi telttaa ja parkkeerata pari autoa. Käytössä oli muun muassa suuri hiekkalaatikko, keinut, kiipeilytelineet sekä muut pelit ja vehkeet.

Päiväkodin puolesta piha-alueella kaitsijana toimi koko festareiden ajan Jarmo (nimi muutettu). Jarmo teki heti pelisäännöt selviksi: “Ollaan siivoja juhlijoita ja kunnioitetaan päiväkodin sääntöjä”.

Festarit etenivät oikein rattoisasti nesteytyksen ollessa juuri oikealla tasolla lämpötilan hipoessa 30 astetta. Illan hämärtyessä ja Apulannan lopetellessa keikkaansa törmäsin oikein mukavaan, paria vuotta nuorempaan tyttöön. Illan edetessä asia johti toiseen ja päädyimme lopulta meidän leiriimme telttaan. Lopun tiedättekin.

Kuuman, kostean ja hikisen yön jälkeen nousimme tytön kanssa teltasta, kun aamupäivän aurinko jo porotti suoraan kohti telttaa. Korkkasin kylmän lonkeron autojääkaapista ja aloittelin hymyssä suin uutta päivää.

Tarkkaavainen Jarmo huomasi leirin ulkopuolisen tytön ja huikkasi minut luoksensa puuportaille. “Semmosta vaan, että tuo tyttö on leirin ulkopuolinen, joten sun pitää maksaa hänestä viis euroo yöltä”,
Jarmo räväytti. Eihän siinä sitten mikään muu auttanut kuin kaivaa kuvetta taskusta, koska olihan “Jamo” tehnyt pelisäännöt meille heti alussa selväksi. Ulkopuolisista henkilöistä tulisi maksaa viisi euroa yöltä. Se verran asia jäi kaivamaan mieltä, että oli kyllä pakko tokaista takaisin Jarmolle: “Koskaan ennen en ole naisesta maksanut”.

- Se tunne, kun on “pantu halvalla”
TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."