Laiha retku Liamin seurassa

Julkaistu

Ruisrock 2000 oli päättynyt Oasiksen ym. säveliin kurjahkossa säässä 2.7.2000. Olimme jäämässä muutamien kavereiden kanssa Turkuun vielä su-ma yöksi, joten päädyimme Hamburger Börsin yökerhoon illan päätteeksi. Koko viikonloppu oli juopoteltu ja tukka alkoi olla jo suhteellisen takana siinä vaiheessa. Jossain kohtaa iltayötä huomasimme Oasiksen seurueineen saapuvan paikalle ja olihan Liamkin mukana notkumassa. En muista ihan tarkalleen miten päädyin samaan pöytään seurueen kanssa, mutta tarjosin heille olkalaukussani vielä olleita pieniä Uncle Benin riisikeksejä näytepakkauksista. Niillä olin selvinnyt läpi festarien ja jakoon menivät briteillekin, sain istuskella siinä ilman kummempia hätistelyjä.

Jossain vaiheessa muutamat kavereistani olivat päätyneet sätkimään tanssilattialle. Olivat sitten siellä vilkuilleet huvittuneina, kun olivat nähneet Liamin ja jonkun ”samanoloisen habituksen omaavan tyypin” nuokkuvan samassa pöydässä vierekkäin. Olin tämä ”tyyppi”, siihen aikaan omasin voimakkaasti ylikasvaneen brittipop-kampauksen ja muutoinkin laihan sekä retkumaisen olemuksen. Muistan, ettei kommunikoinnista juuri mitään tullut, mutta jotain siinä yritettiin jauhaa, ainakin Englannin jalkapalloilun surkeasta tilasta (olivat jääneet jo alkulohkoihin samaan iltaan huipentuneessa EM-turnauksessa). Mieleenpainuvin ja kenties viimeinen muistikuva illasta on em. istuskelun jälkeinen käynti baaritiskillä: 2-3 naispuolista asiakasta tulivat kilvan tarjoamaan minulle juomia englantia puhuen. Oli muuten ensimmäinen ja todennäköisesti viimeinen kerta kuin tällaiseen suosion keskipisteeksi pääsin ravintolan baaritiskillä. Myöhemmin kerroin tarinan huvikseni äidilleni ja hänen kommenttinsa koko tarinasta oli naseva: ”Kyllä naiset ovat sitten joskus typeriä”.

- Jansberi
TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."