Kadonnut sisko tarkoittaa rakkautta

Julkaistu

Kesällä -93 sain kovan kinuamisen jälkeen isosiskoni lähtemään kanssani Ruisrockiin. Hän kun ei pidä ihmismassoista, inhoaa teltassa nukkumista ja näkee painajaisia bajamajoista. Painajaisissa ovi aina retkahtaa auki paljastaen siskon pyristelemässä pytyllä.

Lauantai oli kuuma ja aurinkoinen. Mahtava fiilis! Bändien kuuntelemisen lomassa päätimme virkistäytyä kaljateltassa. Sisko jäi odottelemaan teltan perälle ja minä lähdin ostamaan ties monennetko tuopit. Kun tulin takaisin tuoppien kera, siskoa ei näkynyt missään! Kiersin koko teltan moneen kertaan, mutta Ei, sisko oli häipynyt jonnekin. Jouduin sitten juomaan molemmat kaljat.

Kaljoilla virkistäydyttyäni lähdin etsimään siskoa festarialueelta. Törmäsin joihinkin tuttuihin, mutta hekään eivät olleet nähneet siskoa. Päivä vieri iltaan ja sisko pysyi kadoksissa.

Lopulta tuli päätösten aika: rahaa oli tasan sen verran, että joko pääsi bussilla leirintäalueelle tai osti syötävää. Nälkä oli kova ja päädyin ostamaan all time favoriteani, pyttipannua. Istuin nurmikolle, lähelle porttia syömään, ajatuksena, että tästähän sen siskon on poistuttava. Siskoa ei näkynyt, mutta päähäni kopsahti jotain. Kohta uudelleen. Mitä helvettiä! Käännyin. Joku jätkä onki minua Daiwan vavalla. Menin kysymään, että luuliko se olevansa jossain lammella. Poika kertoi olevansa tuleva pelastaja; opiskeli pelastajakoulussa. Aattelin, että niinpä niin. En oo kyllä kuullut moisesta ammatista. Sen verran se kuitenkin kiinnosti, että lähdin pelastajan ja sen kavereiden kanssa jollekin mökille yöksi. Loppuyöstä on aika katkonaisia mielikuvia: harmaita kallioita, sauna, pesuhuoneen muovimatto…

Aamulla pelastaja ja sen kaveri lähti heittämään minua leirintäalueelle. Sanoin, että toivottavasti sisko ei mukiloi mua sinipunaiseksi, kun en löytänyt sitä. Pussasimme parkkipaikalla. Vähän hävetti, kun meikit taisi olla pitkin poskia. Lähdin kävelemään leirintäalueelle vievää tietä ja mietin, että: tässäkö tää nyt oli? Ei vaihdettu numeroita, ei osoitteita. Todellinen one-night-stand. Olin jo melkein teltoilla, kun takaa alkoi kuulua tennarien läiskettä. Pelastaja juoksi kieli vyön alla. Oli pelännyt, että ehdin telttaan, eikä hän enää löydä minua. Vaihdettiin puhelinnumerot ja osoitteet. Sovittiin, että kirjoitan ja kerron milloin siskoni todenäköisesti aiheuttamat mustelmat rupeavat vaalenemaan. Samalla hetkellä leirintäbussi ajoi ohi ja siskon takoi ravostuneena/huolestuneena bussin ikkunaa. Myöhemmin kuulin, että sisko ei ollut poistunut kaljateltasta. En vaan ollut nähnyt häntä.

Pelastaja on nyt palomies ja kahden pojan isä. Minä olen sen vaimo. Sisko suostui viime kesänä Ilosaarirockiin. Tänä kesänäkin mennään. Pidän varmuuden vuoksi siskon kädestä kiinni.

- Aani
TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."