Hetken mielijohteesta matkaan

Julkaistu

Oikeastaan koko festarikesän fiilistely alkaa jo vuoden alkupuolella. Siinä vaiheessa odotellaan korvat höröllään, milloin tulee ensimmäisiä bändijulkistuksia – vaikka olisiko niillä väliä, mennäänhän sitä kuitenkin…

Aikoinaan tuli käytyä oikeastaan joka kesä Ilosaarirockissa ihan sen paikan fiiliksen vuoksi. Vuonna 1997 sitten sattui niin, että asustin remontin alta evakossa – ja eikös vain muutto takaisin ilmoitettukin ajoittuvaksi juuri siihen perjantaihin, jolloin olisi pitänyt lähteä Helsingistä kohti Joensuuta. Siinä vaiheessa itkin verta, taskussa kuitenkin oli liput festareille. Olin odottanut jo kuukausitolkulla sitä letkeää meininkiä ja monien kavereitten tapaamista Joensuun laulurinteellä. Kun muu väki lähti kohti Joensuuta, minä odottelin muuttomiehiä saapuvaksi ja päästelin erinäisiä manauksia hampaitteni välistä, varsinkin kun ruljanssi tuntui vain venyvän (mainittakoon, että meitä oli siis rapullinen porukkaa evakossa ja kaikki muutettiin sitten samana päivänä takaisin).

Muutto oli pulkassa vasta iltahämärissä, ja mehut täysin lopussa. Joten kohtaloani manaten painuin pehkuihin. Mutta kuinkas kävikään: heräsin siinä kahden aikaan yöllä ja *bing* jossain pään uumenissa syttyi kuningasajatus: ehtiihän tässä vielä Ilosaareen, eikös vaan? Itseni houkuttelu ei kestänyt kovinkaan kauan, vaan huomasin samalla sekunnilla jo pakkaavani reppua. Joskus puoli neljän aikaan seisoin Lahdentien rampilla peukalo pystyssä. Näin jälkikäteen saattaisi melkein pelottaa nämä omat toilailut, mutta silloin pienikään pelon hiven ei käväissyt mielessä.

Sain kyydin lähes suoraan Joensuuhun mukavalta rekkamieheltä. Aamulla hyvissä ajoin ennen festariporttien avautumista istuskelinkin jo Joensuun torilla terassilla siemailemassa ensimmäistä Ilosaarirock-oluttani. Silloin hymyn leveyttä ei ehkä olisi voinut mitata millään olemassa olevilla mittakaavoilla!

Eri asia sitten oli se ihanuus, kun palasi festareilta kotiin, jossa kaikki romppeet oli muuton jäljiltä…

- Ruuti
TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."