Herrasmiehet junassa

Julkaistu

Tarina ei kerro meikän festarireissusta koska olin ns. ohikulkumatkalla samassa junassa joka vei melkosen lastillisen väkeä kohti Kalajoen juhannusta.

Noh, alkumatka Tampesterista kohti pohjosta suju mukavasti ja kaverin kanssa siinä fiilisteltiin kesää noin yleensä ja vähän festareistakin ruutattiin tarinaa. Lähipenkit valloitti kolmen nuoren miehekkeen ryhmä ja kyseinen porukka oli selvästi matkalla musiikkijuhlille. Meidän edessä taasen istui kahden nuoren pienikokoisen tyttölapsen muodostama duo, kohteena samat juhlat ja mukanaan tavaraa tyttösten elopainon verran. Ekoille festareille matkalla niin mukana tottakai iso teltta ja paviljonki!

Matkan alku oli kohtuu rauhallista ja kävästiin kaverin kanssa sit ravintelivaunun puolella viilentämässä omaa menoa. Nuoret miehet uteli meidän lähtiessä, notta sopiiko paikoilla istua jos haluais jututtaa tyttösiä. Annettiin lupa soidinmenoihin ja painuttiin ravintelin puolelle.

Eipä arvattu, että tunnin reissu vois muutta vaunun tunnelmaa niinkin radikaalisti mutta palatessamme paikoillemme oli meno jo kohtuullisen vauhdiksta. Yksi nuorista janareista oli lähes kanttuvei mun paikalla, musiikki pauhas mankasta ja tytöt sekä kunnossa olevat janarit fiilistelivät paikelle eksyneen “travelerin” tarinoita ja kierrättivät jonkinsortin pulloa ringissä. Halpis riisipontikka ja rastapään tarinat oli juovuttanu nuorison siihen kuntoon, että arveltiin homman lähtevän käsistä.

Jäätiin siihen seuraileen menoa ja todettiin, että kannattis rajoittaa tai lähtö tulee junasta ennen pääteasemaa. Samalla selvisi, että tyttösillä ei ollutkaan lippuja ihan perille asti, saatikka sit kyytiä asemalta kohti festarialuetta. Ei ollu moinen käyny mielessäkään kun olivat pakanneet vaan perhejuhlan kalusteet mukaansa. Noh, lähes tajunnan tuollapuolen oleva janari tajusi, että heillä vois olla kyyti tarjota mutta ei tarjoutunu itte ajamaan. Fiksu mies. Tytöistä huomas, että vähän ujostutti tää tarjous joten toinen kaivoikin mielensä sopukoista muistikuvan rehellisen oloisesta herrasmiehestä joka oli varastovaunun tiimoilla luvannu viedä tytöt lava-autonsa lavalla kohti festraeita, kelpo korvausta vastaan toki.

Travelerin soitelessa kotiinsa, nuorten janareiden kehitellessä sotasuunnitelmaa tyttöjen saamiseksi mukaansa ja tyttöjen taipuessa mystisen lavakuljetuksen puolelle, todettiin kaverin kanssa notta jeesataanpa vähän. Tarjoudin selvittämään bussi- ja taksimahdollisuudet internetistä, ihan vaan ettei kävis mitään. Kaverini jututti tyttösiä sillä välin ja selvisi, että eipä nuo raukat tuntunu olevan perillä oikeastaan mistään muustakaan asiasta.

Noh, pääteasema alkoi lähenemään, janarit juopumaan ja muuttumaan nuivemmaksi ja traveleri jäi asemalle äitinsä syleilyyn rankan matkan päätteeksi. Saatiin neuvoteltua tytöille taksi asemalle ja hintakin neuvoteltua pienemmäksi ku lavakuljetus olisi ollut. Kyytiä varmisteltaessa tytöt vielä kysyi nuorisojoukolta, notta pääsiskö sittenkin heidän kyydillä. Vastaus oli tyly “no ette oo tulossa, tehän meette noiden kans” ja osoitus minun ja kaverini suuntaan oli lähes vihamielinen. Samassa janarit pakkas kamansa ja lähtivät kohti ovia. Todettiin tytöille, että kannattanee ettiä parempaa seuraa ja hypätä taksiin.

Kiittivät, hymyilivät ja lähtivät kanssa meneen. Ikkunasta katottiin ku iso huvilateltta, paviljonki, pari penkkiä, makuupussit alustoineen ja pari reppua lähti hoippumaan eteenpäin. Kaiken alta pilkisti muutama jalka jotka kaiketi kannatteli tuota tavarapaljoutta. Ilmeisesti jonkin aivopierun myötä toinen tytöistä kaiveli taskujaan, seurasi hilpeä hetki ja suunnan muutos bussiin. Oli niillä sit kuitenkin ne bussiliput ollu, tarina ei kerro.

- Stq
TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."