Fiilistä loppuelämäksi

Julkaistu

Ruisrock ehkä 1991. Kaveri asui Turussa, joten hällä bunkattiin viikonloppu. Ennen yöpymistä vietimme iltaa Aurajoen laivakapakoissa.Ei-Eurooppalaiset juomatavat johtivat uusien kokemuksien hankintaan. Heitin jonkun vanhan fillarin Aurajokeen. En ole asiasta ylpeä, tulipahan tehtyä . Saako tämmöistä kirjoittaa edes?

Festareille lähdettiin lauantaiaamuna. Festaribussia Ruissaloon sai odottaa toodella kauan. Odotusajan käytimme tehokkaasti oluen juontiin ja vedenheittoon kuka minnekin. Torin seutu oli aikamoinen härdelli. Emme olleet ainoita samaa asiaa harrastavia.

Seuraava muistikuva on festariportin jonosta. Osasin tietää, että alkoholia ei saa salakuljettaa festarialueelle. Vetäisimme siten ainakin tarpeeksi viiniä nopeasti naamariin, siis ihan oikeasti aivan liikaa. Kavereilta sain hirveän kuittailun , kun portista meni jengiä läpi kaljapullot kädessä.

Festarin esiintyjäkattaus oli aivan ylittämätön. Tätä kirjoittaessakin täräjän nimilistasta ja muistoista. Osa niistä on valitettavan sumuisia .
Vauhtia haettiin jostain puutalosta, jossa oli kaljan myynti. Jono oli aivan älyttömän pitkä. Se lyheni lähinnä siten että jengi yritti kiivetä sisään kuka mistäkin. Osa onnistui , osa heitettiin näyttävästi ulos. Sisään päästiin helevetin pitkän jonottamisen jälkeen. Jossain vaiheessa välähti, että ollaan kovilla musafestareilla, että josko horjuttaisiin kohti esiintyjiä.

Ja olihan niitä:
CMX, tiesin niiltä älyttömän hyvän biisin. Esiintyivät sivulavalla. Tämä biisi kun tuli menin aivan sekaisin. Kaverit odottivat rauhoittumistani, päälavalle piti päästä. Siellä Oli Debbie Harry. Tyhmyyttäni pidin häntä reliikkinä. Kuuntelin ja katselin ladya kovin(sumean) ylimielisenä. Tätä kadun. Olisi ollut ainutlaatuinen mahdollisuus jorata loistavien Blondien biisien tahtiin. Tämä ei jäänyt ainoaksi typeryydeksi.

Jossain vaiheessa olimme taas pikkulavalla. Siellä jyräsi ikiaikainen suosikkini Backsliders. Kyseessä oli uuden rumpalin eka keikka. Ana Haglund oli kuollut. Myöhemminhän bändin nokkamies Hirsma oli osallisena moniin henkeä ja terveyttä vaarantaviin toimiin biker-piireissä. Lopulta hänet sitten ammuttiin. Hirsma oli lavalla bassoineen hurja jätkä.Uhkui voimaa ja testosteronia . Olin täysin haltioissani, kunnes Hirsma teki virheen. Hän kehui loistavaa yleisöä, joka on valinnut heidät päälavan Billy Idolin sijasta.

Sinne lähti porukkamme heti. Menimme rantaveteen keskenämme heilumaan . Pari rykäisi perinteisen naku-uinnin ja muutakin siinä sählättiin . Kaikki vaatteet olivat tietysti lopulta läpimärkiä. Billy Idolista jaksan muistaa vain, että toljotti pitkään ohi lipuvaa valtavaa Ruotsin-laivaa.

Faith no More oli silloin ykkösuosikkini ja viimeinen esiintyjä. Väsyneenä märkänä laskuhumalaisena tein taas virheen. Porukkaan iski väsy. Päätimme olla ovelia ja häipyä paikalta ennen loppuryysistä,bändistä viis. Eihän siellä portin ulkopuolella busseja vielä ollut, jengiä hortoilemassa kylläkin.Ei jaksettu kävellä takaisin alueelle. Voipuneina jossain makailtiin . Vitutti,väsytti ,olo oli pahan utuinen ja kaukaa kuului Mike Pattonin laulu . Muistan fiiliksen loppuelämäni , sen on aika kullannut. Olen tässä taas tippa silmässä ja lopetan.

- Punakone
TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."