Kirjailijan kynästä: Tällainen kirjasta tulee

Festaritarinoita kerätään ensi viikon perjantaihin saakka, mutta muu kirjaan tuleva materiaali alkaa olla jo valmista. Minä ja Ertte Ruhti olemme hakanneet näppäimistöjä muutaman tunnin yöunien ja kahvin voimalla. Lopputulos on hämärää, mutta käytännöllistä huumoria, jonka avulla kuka tahansa selviää festareista hengissä. Oman panoksensa ovat antaneet ne lukuisat asiantuntijat, joita kirjaa varten on haastateltu.

Hommaa on siis ollut. Työpäivät ovat olleet hauskoja, antoisia ja melko pitkiäkin. Esimerkkinä tämän viikon tiistai:
Herätys klo 3.
Näppäimistökaratea tekstitiedostojen kanssa kuuteen saakka.
Töihin (kyllä, teen myös “oikeita” töitä).
Töistä Roiston toimistolle klo 15.
Roistolta kolmanteen työpaikkaani ja kaupan kautta kotiin klo 18.
Skype-palaveri Ruhdin kanssa, ruokailu ohessa.
klo 19.30 – 20.30 välikuolema.
Yöunille klo 00.30, kun päivän työt on melkein tehty. Jatketaan taas aamulla.

Mielikuva punaviiniä lipittelevästä kirjailijasta ei aina pidä paikkaansa. Kunnon kännihän tästä vielä puuttuisi. Onneksi syntymälahjana saatu pöhlöys korvaa kemialliset hurmostilat, ja kirjan sisällöstähän on tulossa näätämäisen vauhdikas.

Kirja ilmestyy 11.5.2012. Luvassa on raakasti Pantsea, legendaarisia artistihaastatteluja, kansan tunnustuksia ja paljon muuta. Tämä saattaa hyvinkin olla paras kirja, jota en ole vielä lukenut.

Mikko

TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."