Kirjailijan kynästä: Pummilla festareille

Festarikalevala on kerännyt vajaassa parissa viikossa jos jonkinmoista vinkkiä tulevan kesän festareita ajatellen. Tuttu hopeanharmaa teippirulla on näytellyt merkittävää osaa monessa varustautumistarinassa, mutta niksejä on tullut myös ruuan säilytykseen, pukeutumiseen ja salakuljetuksiin liittyen. Yksi opettavaisimmista tarinoista lie tämä juttu, jossa aktiivinen kansalainen yrittää päästä festarialueelle pummilla. Ratkaisu on selkeästi luovuuteen taipuvaisen mastermindin kehitelmä, mutta mukavampiakin vaihtoehtoja on. Festarikalevala tarjoaa nyt pirullisen ovelan keinon päästä festareille ilmaiseksi, vieläpä kaverin kanssa.

Tällä viikolla palkitaan paras varustautumiseen liittyvä tarina. Palkintoraadin jäsenenä odotan edelleen sitä täysin outoa tarviketta, jonka mukana pitämiselle on kuitenkin jokin syy. Vettähylkivä vompatti? Kylmäsäilytykseen kelpaava karvahattu? Telttaa vartioiva myyrä? Diskopalloksi taipuva meduusa?

Jos sinulla on jokin yllättävä tarina festarivarusteista, kerro se nyt. Myös jeesusteipistä voi kertoa, toistaiseksi sillä on tarinoissa korjattu mm. kengät ja teltta.

Ensi viikolla etevin matkustaja saa ilmaisliput omalle runonkeruumatkalleen Ruisrockiin. Sitä ennen: Varustautukaa! Vaikuttakaa! Voittakaa!

TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."