Kirjailijan kynästä: Osaan minäkin rakastaa

Tämä teemaviikko on omistettu rakkaudelle. Vaikka tätä tunteista suurinta ei festarimainoksissa useinkaan mainita, on se monelle vaikuttava osa festarikokemusta. Festarikalevalan rakkaustarinoissa pannaan, vilkuillaan, pannaan lisää, petetään, ihastutaan, pidetään kädestä, pannaan taas, löydetään sielunkumppani ja välillä vähäsen rakastellaan.

Eikä ihme. Oman kahdessa sekunnissa tehdyn arvioni mukaan festareilla esitettävistä biiseistä ainakin 85 % liittyy jollain tapaa seksiin, rakkauteen, ihastumiseen tai parisuhteeseen. Tuska Open Air on ehkä tämän keskiarvon alapuolella.

Itse olen mennyt ensimmäisille festareilleni silloisen tyttöystäväni perässä. Suhde ei kauaa kestänyt, mutta riittävästi parien musiikkijuhlien läpikäymiseen. Ja tuosta alkoi putki, jonka aikana olen jokaisten festareitten aikana ollut parisuhteessa, mutta paikalla ilman naistani. Toisinaan on ollut hieman kurjaa, toisinaan helvetin kivaa, parisuhteen kulloisestakin tilanteesta riippuen.

Ensi kesänä kesäkumit jälleen vinkuvat, pusikoissa huudetaan hoosiannaa ja raekuuron keskellä tanssitaan laskuhumalassa hitaita. Oli oma suunnitelmasi mikä hyvänsä, niin festarireissu (kuten elämäkin) ilman minkään tason rakkautta on muutakin kuin vain rockia ja rauhaa. Nimittäin helvetin tylsät pirskeet.

Loppuun haluan vielä pistää toivebiisin kun kerran muutkin niin tekevät. Tää on sulle, Tipuli. Niin kuin se on aina ollut.

Mikko

TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."