Info

Mikä on Festarikalevala?

Festarikalevala on Roiston ja Rumban vuonna 2012 käynnistämä kirjaprojekti, joka taltioi suomalaisen festarikansanperinteen kokoamalla yhteen festaritarinoita ja -muistoja aina 1970-luvun alusta lähtien. Homma toteutetaan siis vankasti Elias Lönnrotin jalanjälkiä seuraten, erotuksena tosin se, että tällä kertaa tarinat kerätään verkon välityksellä Vienan Karjalassa kuljeskelun sijaan. Projekti jakaantuu Festarikalevala – käsikirjasi kesäfestareille -pokkariin ja festarikalevala.fi-verkkopalveluun. Kaiken tämän tarkoitus on tehdä festareilla käymisestä entistäkin hauskempaa ja tuoda festarit kirjahyllyyn valaisemaan pimeitä talvia.

Nyt meneillään: Kesäkisa – Voita tiketit Szigettiin!

Kuuman festarikesän kunniaksi sivustolla on käynnissä Festarikalevalan ja Tiketin Kesäkisa. Voit osallistua kisaan lähettämällä etusivun lomakkeella muiston, tarinan, kokemuksen, legendan tai mitä nyt satutkaan festareilta muistamaan. Kesäkisa on käynnissä 14.6.-22.7.2012. Raati julkistaa parhaan tuona aikana lähetetyn tarinan tiistaina 24.7. ja sen lähettäjä saa palkinnoksi kaksi viikkopassia Unkarin Sziget-festareille!

Hanki itsellesi Festarikalevala – käsikirjasi kesäfestareille!

Toukokuussa 2012 Festarikalevala-pokkari sukeltaa rock-juhlien syvimpään ytimeen festari-ikoni Pantsen johdolla. Opus sisältää yli sadan keväällä 2012 kerätyn kansantarinan lisäksi Pantsen muisteloita vuosien varrelta, festarivinkkejä ja artistihaastatteluita PMMP:n Mira Luodista Kotiteollisuuden Hynyseen ja Reckless Loven Olli Hermaniin. Näitä bajamajalukemiston kiistattomia ruhtinaita voi ostaa mm. R-kioskilta, CDON.com-verkkokaupasta tai hyvin varustellusta kirjakaupasta, jossa tiedät olevan ystävällistä henkilökuntaa.

Projektia on kautta linjan ollut mahdollistamassa koko liuta maanmainioita yhteistyökumppaneita.

Pari sanaa Pantsesta

Pantse on mies, jonka ansiosta Festarikalevala -projekti on ylipäätään olemassa. Hän on elävä legenda, joka on kiertänyt kaikki Suomen festarit niin artistina, roudarina, järjestäjänä, yleisönä kuin festarijunan kuljettajanakin. Pantse on kokenut festareilla kaiken mitä vaan voi ja senkin mitä luullaan ettei voi. Tutustu lisää Pantseen, hänen motiiveihinsa ja Festarikalevala-idean syntyyn tästä.

Miten Festarikalevalaan voi osallistua?

Osallistuminen on helppoa:

1. Muistele mehukkaimpia festarikokemuksiasi vuosien varrelta.
2. Lähetä tarinasi etusivun Kesäkisaan nimellä tai nimettömänä. Pituusrajoitteita ei ole.
3. Voita parhaasta tarinasta liput Unkariin Sziget-festivaaleille
4. Viihdy muiden lähettämien tarinoiden parissa.

Viralliset käyttäjäehdot:

-Kirjoittaja vastaa siitä, että lähetetty materiaali ei riko kenenkään tekijänoikeuksia, loukkaa kenenkään kunniaa tai muulla tavoin riko lähettämishetkellä voimassa olevaa Suomen lakia.
-Asiaton materiaali poistetaan sivustolta
-Lähettäessään materiaalia Festarikalevala-kirjaprojektiin www.festarikalevala.fi-sivustolla kirjoittaja luovuttaa materiaalin kaikki oikeudet Roisto Oy:n käyttöön korvauksetta.
-Roisto Oy:llä on oikeus käyttää kirjoittajan lähettämää materiaalia haluamallaan tavalla.
-Toisen osapuolen identiteetillä osallistuminen on kielletty.
-Sivustolla saatetaan aika ajoin järjestää kilpailuita, joista voi voittaa palkintoja.

Virallinen rekisteriseloste:

Sähköpostiosoitettasi käytetään ainoastaan Festarikalevala-kirjaprojektiin liittyvään viestintään, eikä sitä luovuteta kolmansille osapuolille.

Jos haluat antaa palautetta tai kysyä lisää:
Laita viestiä: roisto@festarikalevala.fi

Virallinen lehdistötiedote:
Festarikalevala lehdistötiedote 9.5.2012.