Festarivieraana: JVG:n VilleGalle

​http://www.youtube.com/watch?v=LIiRycSMyrY

Sunnuntaina 15.5.2011 monen suomalaisen maailma pysähtyi – Suomi (siis todellakin me kaikki!) voitti jääkiekon maailmanmestaruuden. Tätä ennen jare&VilleGalle oli tehnyt muutaman Youtube-hitin ja julkaissut sopivasti 27.4.2011 esikoisalbuminsa “Mustaa kultaa”. Duo oli siis kiekkokisojen aikaan jo valmiiksi kovassa nosteessa, mutta sitten vielä maailmanmestaruus – se olikin menoa! Kesän kynnyksellä keikkatahti oli ihan hillitön – jopa kuutta keikkaa viikossa – ja sama tahti jatkui läpi koko kesän. Bändi reissasi ympärii Suomen ja kiersi niin suuret kuin pienetkin festarit.

​Lähes viime kevään tasoinen haippi on pysynyt päällä nyt vuoden ja tulevana kesänä luvassa on samanlainen härdelli. Kalevalamme viimeisen luvun teemana on festareista palautuminen, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Kyselimme hieman VilleGallen fiiliksiä festareista ja niistä palautumisesta.

​Alkuun perinteinen fiiliskysymys; VilleGalle, millaisia fiiliksiä festarit herättävät sinun sielunmaisemassasi?

Meidän viime kesän festarikeikat oli aivan huikeita. Keikoista mainittakoon nyt ainakin Provinssirock, Ruisrock ja Lahden Summer Upit. Kaikki kesäkeikat oli tietysti mahtavia, mutta noi oli kyllä ihan uskomattomia! Viime kesän ansiosta festareista on siis pelkästään lämpimiä muistoja. Isot festarit on kaikkien suomalaisten juhlijoiden kesän kohokohtia ja kun näihin tapahtumiin pääsee esiintymään niin onhan se tietysti hieno kiitos hyvästä työstä jota ollaan tehty. Ensi kesää odotellessa!


Viime kesä oli tosiaan teille artisteina tavallaan ensimmäinen virallinen festarikesä. Mistä festareista homma viime kesänä lähti liikkeelle ja millaisia muistoja siihen liittyy?

Homma tais lähtee liikkeelle tuolta Provinssirockista. Ne oli Jaren ihan ensimmäiset festarit ja sitten oltiinkin jo YleX-teltassa ite esiintymässä. System of a Down esiintyi päälavalla samaan aikaan ja ennen keikkaa vähän jännitettiin, että kuinka se meidän veto kuuluu niiden alta. Lopulta meillä oli kuitenkin teltta täynnä ja kaikki meni helvetin hyvin.

​​(JVG:n tunnelmia ennen viime kesän Provinssikeikkaa voit fiilistellä täältä.)

JVG kiersi viime kesänä todella monet festarit ja kesäkeikat. Tulevana kesänä olette jo kokenut festaripumppu. Kuinka festejä jaksaa viikosta toiseen?

Kyllähän siinä kesällä on tosiaan jaksamista jos sen kuus keikkaakin viikkoon painaa. Kesä on kuitenkin niin hienoo aikaa ja noi keikat niin mahtavia tapahtumia, ettei siinä oikeestaan paljoo ehdi edes väsymystä miettiin. Mekin saadaan tulevana kesänä varmaankin oikein bändi mukaan isoille lavoille, mikä on kyllä niiin siistii! Pakko vielä toistaa itseään, mutta odotetaan kyllä todella innolla kesää ja festareita.

​Kun Festarikalevalan viikon teemana nyt on tuo “Palautuminen” niin täytyy kysyä ainakin yksi kysymys myös paluumatkaan liittyen. Millainen olisi JVG:n ihanteellinen festaripaluumatka?

​No alla pitäis olla joku tilava ja kiva bussi. Oltais varmaankin palaamassa kotiin Ilosaarirockista ja bussi olis täynnä kavereita. Kuunneltais varmaankin Raappanaa ja tunnelma olis tietysti katossa.

Mikä sitten on mieleenpainuvin muistonne festareilta?

​Heinäkuun alussa Turun Ruisrockissa aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja oli kaikin puolin täydellinen festarifiilis. Meidän keikka alkoi melkein samaan aikaan kun festareiden portit avattiin. Ihmiset rynni kattoon meitin keikkaa ja lavan edessä oli ihan sikana jengiä. Kaiken lisäks Turun kovin lätkäpelaaja Lauri Korpikoski tuli heittään mulle paitansa ennen keikkaa, joka päällä mä sit vedin keikan. Ruisrockissa oli myös paljon kavereita mukana ja päivä siellä oli muutenkin unohtumaton. Varsinkin kun se lopulta päättyi poliisimaijan takakonttiin, mutta se onkin jo toinen tarina…Hienoja muistoja kuitenkin!

​No huh! Melkoista räppilegendaa on siis viime kesän aikana tapahtunut. Loppuun otetaan vielä perinteisesti yksi biisivalinta. Mikä biisi soveltuu parhaiten JVG:n festareiden paluumatkalle ja miksi?

Yleensä kyllä pitkän keikkaputken jälkeen meillä kaikilla on paluumatkalla jo aika kovat ns. räppiöverit. Sen takia radiosta pyörii helposti vaan YleX. Mutta jos nyt kuitenkin jotain pitää valita niin Perhosveitsi-Heikin ja Lika-Akin “Myllyverrarit” -biisi sopii varmasti hyvin myös festaripaluumatkalle ja oikeestaan tilanteeseen kuin tilanteeseen.

​http://www.youtube.com/watch?v=-OXB7vROctc

​Loppuun haluan lähettää JVG:n puolesta vielä terveisen kaikille räppifaneille. Meiltä tulee uusi levykin kesällä, joten hieno kesä on taas tulossa! Pidetään hauskaa yhdessä! -VilleGalle

TUOREINTA TURINOINTIA

"Syöksyin raivokkaasti teltasta ulos raviradan halkaisevalle ojanpientareelle ja kehostani poistui suihkuna jokunen illan aikana nauttimani juoma."

"En ollut koskaan kokenut mitään vastaavanlaista ja myös sotajoukkoni pussukoiden perukoilta halusi tulla välittömästi katsomaan mistä on kyse."